Tiffany of Chantilly

 De Tiffany of Chantilly is een kat met een semi-lange vacht. De vacht is zijdeachtig, zacht en glad. Door het gebrek aan ondervacht wordt het verzorgen eenvoudiger dan van katten met een ondervacht.Het is enigszins een laatbloeier, de Tiffany is traag om te rijpen en komt pas tot zijn volledige groei na zijn tweede levensjaar. De oogkleur van de Tiffany intensiveert met de leeftijd.

Het hoofd moet breed, wigvormig met zachte rondingen zijn. Het moet een gemiddelde neuslengte en een sterke, brede, korte vierkante snuit hebben met niet voor de hand liggende snorhaarkussens.

De Tiffany is een kattenras dat is afgeleid van de Burmees. Het is een kat die qua karakter nagenoeg het tegenovergestelde is van de Siberische kat. Ze zijn zo ingesteld op (menselijk) gezelschap dat de meeste verkopers mensen met een voltijdbaan aanraden een metgezel erbij te kopen, omdat de Tiffany anders eenzaam wordt. Daarentegen hij wel weer verlegen bij vreemde mensen. Tiffany’s zijn fraaie katten, die het goed doen op shows en een zeer dikke vacht hebben die hem nog forser doet lijken.

Ontstaan in: Circa 1970
Gewicht: 2,5 – 5,5 kg
Kleur: Room, bruin, lila, fawn, wit
Huid: Half-langhaar
Aard: Lief en behoudend