Siberische kat

  
Ontstaan circa in:1980
Gewicht:4,5 – 9 kg
Kleur:Zwart, rood, crème, blauw, schildpad, deze kleuren mogen met wit, tabbytekening, met zilver/smoke en in colourpoint.
HuidHalf langharig, dicht, wollig, dichte ondervacht, voelt stug aan.
Aard:Gevoelig en slim

De Siberische kat is een binnenlandse kat ras uit Rusland. De Siberische kat heeft overeenkomsten met rassen zoals de Maine Coon en de Noorse Boskat. De Siberische kat is een natuurlijk ras en de nationale kat van Rusland.

Hij staat bekend om zijn uitzonderlijk wendbaar lichaam en een sterke en krachtige gebouwde kat, met een sterke achterhand en grote afgeronde poten. Ze hebben middelgrote oren, breed voorhoofd, en zijn forser gebouwd dan andere binnenlandse raskatten.

Siberische katten zijn vaak dubbele zo groot als andere binnenlandse katten en hebben een extreem dikke lange vacht. De vacht van de Siberische kat is opgebouwd uit drie lagen die allemaal dienen om de Siberische kat warm te houden tijdens de bittere Siberische winters.

De Siberische kat is een populaire huisdier in de wereld, zowel door zijn grote omvang en zijn trouwe natuur. De Siberische kat is erg lief en aanhankelijk jegens zijn mensen en andere huisdieren.

De Siberische kat, hoewel populair, is niet eenvoudig te houden. De dikke vacht van de Siberische kat verhaart twee keer per jaar en het moet regelmatig worden geborsteld om het in een goede conditie te houden.