Pixibob

  
Ontstaan circa in:1990
Gewicht:4 – 8 kg
Kleur:Lichte tot middelgrote schaduwen van bruine gevlekte tabby (donkere vlekken op een lichte achtergrond) met warme roodachtige tinten.
HuidGlanzend met veel ticking
Aard:Rustig en lief

Men denkt dat de Pixibob afkomstig is uit paringen van wilde bobkatten met boerderijkatten op het platteland, maar DNA-onderzoek heeft daar niet het bewijs voor geleverd.

Deze kittens, waarvan men vermoedt dat ze van dergelijke kruisingen afkomstig zijn, heten wel ‘kattenlegendes’ vanwege hun beweerde wilde afstamming. In 1985 verwierf CarolAnn Brewer in Washington State twee van die katten.Uit een paring ontstond Pixi, de oerkat aan wie het ras zijn naam ontleende.

Bijna tien jaar later werd het ras door TICA als eerste erkend, maar niet door de CFA, terwijl buiten Noord-Amerika de kat onbekend is.

Er worden nog steeds ‘kattenlegendes’ op het platteland aangetroffen, die verfijnd kunnen worden tot Pixibobs: andere rassen of wilde katten mogen bij dit proces niet gebruikt worden.

Huiskatten met een wild uiterlijk zijn de laatste twintig jaar enorm populair geworden, misschien was het wel onvermijdelijk dat Noord-Amerikaanse fokkers tenslotte een kat wilden ontwikkelen die leek op de inheemse Bobcat.

Ondanks het wilde uiterlijk hebben Pixibobs, naar men zegt, de aard van een trouwe hond. Fokkers waarschuwen goed na te denken voor er een aan te schaffen, want Pixibobs kunnen slecht tegen verandering van omgeving en voelen zich het beste als enige kat in huis. De wilde uitstraling is essentieel voor het unieke van dit ras.