Foreign white

  
Ontstaan in:Verenigde Staten
Gewicht:4 – 6,5 kg
Kleur:Witte vacht en diepblauwe ogen
HuidKort haar
Aard:Levendige, intelligent

De Foreign white is een Siamees in een wit jasje. Dat wil zeggen, hij draagt over zijn recessieve points een zuiver witte (dominante) mantel. Hij is ontstaan uit de wens een witte, slanke kat met blauwe ogen te fokken die niet tegelijkertijd de aangeboren aanleg tot doofheid droeg.

De enige katten waarvan de blauwe ogen niet gekoppeld zijn aan de erfelijke factor van doofheid, zijn de Siamezen en de met hen verwante gemaskerde katten. Na enkele niet altijd succesvolle pogingen werd er in 1965 eindelijk door acht Engelse fokkers in samenwerkingsverband een fokprogramma opgesteld.

wHet was uiterst ingewikkeld een nietcorrecte oogkleur en doofheid uit de eerste Foreign White lijnen weg te houden. Aan het begin van de jaren zeventig beantwoordde deze witte schoonheid al in hoge mate aan het ideaalbeeld.

De Foreign white is een levendige, intelligente kat. Een uitstekende partner voor andere Siamezen. Zijn nachtkleur is een zuiver, helder wit, zonder een spoor van geel. De neusspiegel en de teenkussentjes zijn roze.

De prachtige, diepblauwe ogen zijn stralend en uiterst aantrekkelijk. Het karakter van de Foreign white is gelijk aan dat van de Siamees. Beide zijn sociale en ‘welbespraakte’ dieren, heel mensgericht, aanhankelijk en intelligent.

De vacht van de Foreign white behoeft geen speciale zorg. De zachte, zijdeachtige vacht met weinig onderhaar kan in de ruiperiode voorzichtig met een vochtige zeem ontdaan worden van losse en dode haren. Met een stofkam kunt u de vacht daarna nalopen.

Wanneer u uw Foreign white op een tentoonstelling wilt uitbrengen, kan het soms noodzakelijk zijn om de vacht een paar dagen voor de showdag te wassen. Doe dit altijd met een voor katten bestemde shampoo en nooit een dag van tevoren, aangezien de vacht een paar dagen nodig heeft om zich te herstellen.