California Spengled

  
Ontstaan circa in:1971
Gewicht:4 – 8 kg
Kleur:bruin, zwart, brons, antracietgrijs, rood, goud,zilver, blauw. De Snow Leopard heeft een witte vacht met zwarte tekening, en blauwe ogen.
HuidKort en glad
Aard:Lief en sociaal

De California Spengled is een gespierd ras, sociaal en actief.Het lichaam is lang en mager, maar toch zwaar voor zijn grootte. De ronde kop doet sterk denken aan die van kleine wilde katten en de dichte dubbele vacht is ontwikkeld om de aftekening van een luipaard te verkrijgen met vlekken over de rug en de flanken en strepen tussen de oren en langs de nek naar de schouders.. Het wilde voorkomen van de California Spengled duidt er op dat de diversiteit aan vachten in de kattenfamilie niet verloren is gegaan in de huiskat.

Het fokprogramma heeft een kat geproduceerd die zwart is bij de geboorte behalve de snuit, poten en onderbuik, waarna de vacht zo uitgroeit dat hij veel lijkt op die van de Afrikaanse koningsluipaard.

De California Spangled is een erg actieve kat en een goede jager. Hij heeft veel bewegingsruimte nodig. Wordt hij als binnenkat gehouden, dan heeft hij behoefte aan voldoende afleiding en spel. Ondanks zijn wilde uiterlijk is deze kat erg sociaal, aanhankelijk en gevoelig. De vachtverzorging is eenvoudig.