Brits Langhaar

  
Ontstaan circa in:1870
Gewicht:4 – 8 kg
Kleur:Zwart, bruin, kaneelrood, blauw, lila crème
HuidLang haar
Aard:Rustig, evenwichtig

De Brits Langhaar is over het algemeen een gemakkelijke kat. Hij heeft een prettig humeur en is erg vriendelijk. Ook kan de Brits Langhaar zich erg goed aanpassen en zichzelf goed bezighouden. Dit kattenras zal daarom niet luidruchtig om aandacht vragen. Het is een middelgrote kat en heeft een brede borst en is erg gespierd. Zijn bouw is gedrongen en hij heeft een korte rug. De kop is rond met bolle wangen.

De schedel is breed waarop kleine korte oren zijn geplaatst die ver uit elkaar staan. Zijn ronde grote ogen mogen in verschillende kleuren voorkomen, evenals zijn vacht. De neus is kort en breed met een lichte welving waar het overgaat in het voorhoofd. Zijn kin is vol, stevig en goed ontwikkeld. Zijn poten zijn recht en kort met ronde stevige voeten. Zijn dikke staart is kort en dik behaard, waarbij de basis breder is dan het uiteinde.

Hij heeft een gelijkmatig en aangenaam karakter. Ze zijn vriendelijk en rustige huisdieren. Ze kunnen zich gemakkelijk aanpassen en zijn erg verdraagzaam.

Ze passen goed in een gezin met kinderen, andere katten en honden. Als de kat de leeftijd van ongeveer 2 jaar heeft bereikt, wordt hij meestal wat minder actief en is hij soms erg op zichzelf. Hij zal niet luidruchtig om aandacht vragen en kan zichzelf goed vermaken. Ze kunnen soms urenlang liggen slapen.

Tevens houdt hij ook van knuffelen en geaaid worden. Alleen opgepakt worden vindt hij meestal wat minder fijn. Als hij het ergens niet mee eens is, zal hij dat zeker laten merken. Deze kat is erg geschikt om als binnenkat te worden gehouden en kan prima in een appartement gehouden worden. Hij past bij een gezin waar hij veel alleen moet zijn. Als hij aandacht wil, komt hij vanzelf naar je toe.

Zijn stemgeluid is zachtjes en hij kan je soms volgen door het hele huis. De Brits Langhaar is over het algemeen een gemakkelijke kat. Hij heeft een fijn humeur en is erg vriendelijk. Ook kan hij zich erg goed aanpassen en zichzelf goed bezighouden. Dit kattenras zal daarom niet luidruchtig om aandacht vragen.