Boheemse Rex


La Perm

  
Ontstaan in:1982
Gewicht:3,5 – 5,5 kg
Kleur:Alle kleuren
HuidLang halflang  haar
Aard:Aanhankelijk,
nieuwsgierig

De langharige La Perm of Boheemse Rex en de Selkirk Rex zijn de enige langharige krulkatten die door de grootste organisaties geaccepteerd worden.

afstamt van gewone Amerikaanse katten, Hoewel de La Perm afstamt van gewone Amerikaanse katten, hebben ze een Oosterlijk uiterlijk met een wigvormig hoofd en een slanke bouw.

Ze zijn heel actief en nieuwsgierig .In 1982 werd uit een boerderijkat, in The Dalles in Oregon, een nest van zes kittens geboren. Wat later kreeg dit kleintje een gekrulde vacht. De nakomelingen van dit kitten hadden allemaal een gekrulde vacht. Hiermee was het rex-ras ‘laperm’ geboren. De La Perm is een speelse kat en een uitstekend jager. Hij voelt zich bij de mens helemaal op zijn gemak. Door zijn intelligentie is hij in staat en zelfs bereid om commando’s te leren en die ook uit te voeren.

Een gezellige kat, waar iedere kattenliefhebber dol op zal zijn.Hij heeft een elegant, middelgroot en gespierd lichaam met vrij lange poten en een vrij lange nek. Laerms hebben ook een vrij brede neus en hoge oren. Ook de snorharen van de LaPerm zijn krullend.