Amerikaanse Draadhaar

Ontstaan in:1966
Gewicht:4 – 7,5 kg
Levensverwachting:15  jaar
Kleur:Zwart, Rood, Blauw, Wit…
HuidDraadhaar
Aard:Altijd bezig,
soms bazig,
aardig,
vriendelijk

De vacht van de  Amerikaanse Draadhaar is opmerkelijk, het voelt apart aan. Elke haar is dunner dan normaal en gekruld en gebogen. De zeer gewilde vacht is dicht en grof. Maar een kitten, geboren met zogenaamde pijpenkrulletjes, kan als het volwassen is geworden slechts een gegolfde vacht hebben, terwijl vachten, die in het begin maar weinig gekruld zijn, zich soms het eerste jaar verder blijven ontwikkelen.

Een kat met gekrulde snorharen wordt hoog gewaardeerd. De Amerikaanse Draadhaar is een aardig, vriendelijk ras. Hij maakt zelden iets kapot en zit graag op schoot.De Amerikaanse Draadhaar lijkt qua karakter een beetje op de Amerikaanse korthaar. Een lieve aanhankelijk kat met een goed karakter. de Amerikaanse draadhaar is erg actief en heeft veel ruimte nodig om al deze energie kwijt te kunnen.

De Amerikaanse draadhaar heeft een uitgesproken snuit, stevig lichaam en een rond hoofd. Meestal hebben ze goudkleurige ogen. Hierin heb je enkele uitzonderingen zo hebben diegene met een witte vachtkleur, blauw- of oranjekleurige ogen.

Het is een ras dat snel tevreden is. Het maakt hen niet uit of ze actief kunnen spelen of rustig op de schoot slapen. Ze zijn schattig en hebben een soort van humoristisch, speels, actief, maar ook zacht en rustig karakter. De Amerikaanse draadhaar blijft in het algemeen liever binnen in huis.