Nebelung

Meer dan honderd jaar geleden werden er blauwe, kort- en langharige katten tentoongesteld uit Rusland. de kortharigen werden bekend als Russisch Blauw, maar de langharigen verloren hun aparte identiteit.
In 1986 werd Siegfried, de oervader van dit herleefde ras, met zijn langharige zuster die langharige blauwe kittens wierp. In 1987 erkende de TICA de Nebelung  als ras en ook de TCA deed  dat in 1993, maar andere stamboekorganisaties (nog) niet.

Het zilvergetipte blauwe haar geeft dit ras glans en elegantie. De dekharen van de Nebelung reflecteren het licht, wat een mistig effect geeft. Alleen als men het haar tegen de richting in aait, ziet men de doorgekleurde blauwe kleur van het dekhaar en de ondervacht
Dit nieuwe ras, waarvan de Duitse naam de mistige herfst aanduidt, is gebaseerd op een ‘verloren’ langhaarlijn van Russisch Blauw.
De Nebelung is rustig, speels, bedachtzaam, goedaardig, gemakkelijk, ontspannen, intelligent, geschikt als binnenkat en graag bij zijn eigenaar maar heeft zowel rust als gezelschap nodig en houdt niet van vreemden.

 

Ontstaan in:  Circa 1986
Gewicht: 2,5 – 5 kg
Kleur: Blauw, zwart, wit.
Huid: Langharig
Aard: Teruggetrokken