Braque Français type Gascogne en Pyrénées

De Braque Français type Gascogne en Pyrénées behoren tot de Continentale Staande Honden van het Brak-type. Het Pyreneeëngebied wordt opgeluisterd met deze jachthond van formaat. Hij is daar al vele jaren aanwezig als populaire jachthond. Hij is nauw verwant aan de Spaanse Pointer en hij ziet eruit als de uitgestorven en veel besproken ‘Zuidelijke Hound’. Zijn uiterlijk bevestigt inderdaad enige inbreng van de Hound in zijn bloed. Met zijn neus hoog in de lucht is dit een uitstekende speurhond, met een fantastisch Franse ‘noblesse-oblige houding’ ten opzichte van de jacht.Hij beoefent die jacht heel serieus en professioneel. Het hoofd van deze hond is zo indrukwekkend als zijn neus gevoelig is. De Grote Franse Pointer is groot van stuk; hij is in feite groter dan de Engelse Pointer, het ras dat de maatstaf voor alle Europese jachthonden is geworden, maar die in feite afstamt van de oude Franse Staande Hond. De Braque Français heeft een edel voorkomen, krachtig maar niet te zwaar, stevig en met sterke ledematen.

Met soortgenoten kunnen ze prima overweg en tegen kinderen zijn ze erg vriendelijk. Als je de hond al vroeg laat wennen aan katten en andere huisdieren, voorkom je later problemen.

Hij is intelligent, oplettend, niet vechtlustig, lief voor kinderen.
Deze honden zijn zeer prettige huishonden, wat bij weinigen bekend is. Ze zijn snelle leerlingen hebben niet veel baat bij een harde aanpak, meer eerder bij een consequente en liefdevolle opvoeding.

Over het algemeen heeft dit ras zeer veel behoefte aan beweging en bezigheden. Ga eens met deze honden jagen, dat vinden ze heerlijk, maar maak je niet ongerust als dat niet tot de mogelijk-heden behoort. Als je de hond regelmatig op een andere manier voldoende beweging en bezigheden biedt, zullen ze zich in huis prima aanpassen.

Komt uit: Frankrijk.
Ontstaan in: 17e eeuw
Gewicht: 20 – 32 kg
Kleur: Rood-wit, bruin-wit
Vacht: Kort, grof en dicht.
Levensverwachting: 12 – 14 jaar
Aard: Intelligent, oplettend, niet vechtlustig, lief voor kinderen.