Bluetick Coonhound

Komt uit:Amerika
Ontstaan in:20e eeuw
Gewicht:20 – 36 kg
Kleur:Blauw, zwart, wit, grijs
Vacht:Kort
Levensverwachting:11 – 12 jaar
Aard:Vriendelijk, toegewijd en aanhankelijk.
Luide, huilende blaffers.

Bluetick Coonhounds zijn een zeer vriendelijk ras, maar nieuwe eigenaren moeten er rekening mee houden dat ze graag willen werken. Het zijn zeer intelligente rassen, met een griezelige handigheid voor het oplossen van problemen. Dit kan vooral problematisch zijn als ze beperkt worden tot een huishouden of een te kleine tuin, men moet dit ras voldoende ruimte geven. Eenmaal opgeleid is het ras zeer gehoorzaam aan de eigenaar.

Ze zullen zo nu en dan zwaar kwijlen bij de etenstafel. Het zijn erg luide, constante en huilende blaffers. Ze zijn gefokt om als jachthonden te werken en dat kan een uitdaging zijn voor de eigenaar. In normale omstandigheden gaat de hond uitstekend om met het gezin en de kinderen. Het zijn bedachtzame en vriendelijke honden. Toch zal hun neus voor problemen zorgen, zodat voedsel en vuilnis nooit zonder toezicht mag worden achtergelaten.

Vaak verward met agressiviteit, zal het ras vreemden begroeten met zijn gehuil. Meestal is dit gewoon de manier waarop ze hun onder-danen leren kennen. Omdat de Blue Ticks worden gedreven door hun sterk geur-gevoel zijn het uitstekende jachthonden .