Black and Tan Coonhound

Amerikaanse Coonhound

Komt uit:Amerika
Ontstaan in:18e eeuw
Gewicht:23 – 34 kg
Kleur:Zwart, tan, bruin, wit
Vacht:Kort haar
Levensverwachting:11 – 12 jaar
Aard:Gemakzuchtig maar trouw en toegewijd.

De Black and Tan Coonhound  (ook bekend als de Amerikaanse Coonhound) is een Amerikaans ras en vindt zijn oorsprong in Noord Amerika. De Amerikaanse Coonhound is tijdens de jaren 1800 ontwikkeld om te jagen op onder andere wasberen, zwijnen en de rode lynx.

Dit ras werd een favoriet onder de boeren en jagers vanwege hun behendigheid, snelheid en scherpe reukzin. Ze zijn in staat om te jagen op elk type terrein en in alle weersomstandigheden. In aanvulling op hun jacht dapperheid is de Amerikaanse Coonhound een beminnelijke metgezel. De Amerikaanse Coonhound is een robuust en gespierd ras. De poten hebben zwemvliezen waardoor dit ras bedreven is in het zwemmen.

Ze bezitten grote expressieve ogen, lange hangoren en hebben een trotse houding. Amerikaanse Coonhound’s zijn een opvallende en prachtige verschijning.

De Amerikaanse Coonhound is trouw, aanhankelijk, zeer energiek en heeft een vrije geest. Ze doen het goed met kinderen, maar voorzichtigheid is geboden aangezien ze nogal uitbundig kunnen zijn. Ze doen het goed met andere honden, maar niet-honden huisdieren zijn niet aanbevolen vanwege hun sterke jachtinstinct. De Amerikaanse Coonhound heeft een stabiel karakter en is een goedmoedige familie metgezel maar een agressieve en felle jager. Ze hebben de neiging om overdreven te blaffen en te kwijlen. Ze hebben ook een sterke “honden” geur. Ze zijn lief, vriendelijk, enthousiast en betrouwbaar.

Amerikaanse Coonhound’s vereisen af en toe borstelen met een stevige borstel. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Het is belangrijk om regelmatig de oren en poten te controleren op vuil. Dit ras heeft geen bekende gezondheidskwesties. De normale levens-verwachting van de Amerikaanse Coonhound is 11 tot 12 Jaar.

De vacht van de Amerikaanse Coonhound is kort, grof, glanzend en glad. De vacht ligt vlak tegen het lichaam. Dit ras verhaard weinig.
Basis gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Amerikaanse Coonhound is intelligent en leergierig. Opleiding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie.
De Amerikaanse Coonhound wordt niet aanbevolen voor een appartement. Dit ras vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging om gelukkig te zijn. Ze genieten van de jacht, zwemmen, hardlopen, joggen en familie-activiteiten. Amerikaanse Coonhound’s komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving of een grote veilig omheinde tuin.