Beierse Bergzweethond

Beierse Bergzweethonden zijn kalm, rustig, evenwichtig en zeer gehecht aan hun meesters en familie. Bij de jacht zijn ze hard, single-minded en persistent moedige, levendige, snel en behendig, Ze zijn op een ruig terrein op hun gemak en hebben een uitstekende neus en een krachtige jachtinstinct. Zij hebben behoefte aan een rustige ervaren trainer.De vacht van de Beierse Bergzweethond is kort, dik en glanzend en ligt zeer vlak tegen het lichaam en is matig hard. De vacht is fijner op het hoofd en oren en harder  op de buik, poten en staart.

De Beierse Bergzweethond is niet geschikt voor het leven in de stad. Hij heeft behoefte aan ruimte en beweging en vereist ook regelmatig gekamd te worden. Het zijn geen honden voor de casual jager. De meesten worden gebruikt door boswachters en jachtopzieners.

Ze zijn ook aanhankelijk naar de baasjes, naar vreemden kunnen ze wat wantrouwend reageren. Het zijn erg zelfverzekerde en vastberaden honden. De honden spelen graag met kinderen en zijn graag bij hun baasje. Ze zijn erg lief voor hen en beschermen hen ook wanneer dat nodig is

Komt uit: Duitsland.
Ontstaan in: 19e eeuw
Gewicht: 25 – 35 kg
Kleur: Tan, Bruin, Zwart
Vacht: Korte en dikke vacht
Levensverwachting: 12  jaar
Aard: Moedig, intelligent en evenwichtig