Australian Mist

 De Australische Mist, (of Spotted Mist of gevlekt Australian nevel) (werd in gefokt Australië in de jaren 1700 tot een kortharige kat met een gevlekte vacht.
De Australische Mist werd gefokt uit kruisingen van de Birmaanse en Abessijnse kat. Het resultaat is een kat met een korte, fijne, gevlekte vacht.

De Australian Mist is de eerste belangrijke in Australië zelf ontwikkelde raskat.Zijn korte vacht wordt beschreven als glanzend, dicht en veerkrachtig. De donkere vlekken komen voor op de zijkanten, flanken en buik, en tekenen zich af tegen een mistige grondkleur; aan dat laatste dankt het ras zijn naam. De benen en staart zijn geringd en het gezicht vertoont een typische tabby tekening. Hij heeft vrij grote groene ogen.De Australische Mist of Spotted Mist heeft een uitstekend temperament en is dol op menselijk gezelschap. De Australische Mist staat bekend als betrouwbaar, zacht en zeer aanhankelijk aan zowel zijn mens en andere huishoudelijke dieren. En van de Australische Mist is het zelfs bekend dat ze vriendelijk tegenover vreemden zijn.
De Australische Mist heeft ongeveer dezelfde grootte en vorm van de Birmese katten.

Ontstaan in: Circa 1975
Gewicht: 3,5 – 6 kg
Kleur: Bruin, blauw, chocolade, karamel, goud, perzik, goud
Huid: Kort staat enigszins uit
Aard: Levendig en evenwichtig.