Amerikaanse Pit Bull Terrier

Komt uit:Amerika
Ontstaan in:19e eeuw
Gewicht:14 – 36 kg
Kleur:Zwart, wit, tan, bruin
Vacht:Kort
Levensverwachting:12 jaar
Aard:Hardnekkige, noch gehoorzaam

De Amerikaanse Pit Bull Terrier is een ras dat veel weg heeft van een echte pitbull. Veel mensen denken dan ook dat het vechthonden zijn, maar zijn het niet. De honden hebben ook een vriendelijk karakter. Ze worden zo’n 55 cm hoog

Amerikaanse Pit Bull Terriers zijn gehoorzaam en vertonen een hoog verlangen de mens te behagen. Echter, ze kunnen koppig en agressief worden.

Volgens een studie uitgevoerd door CDC, zijn American Pit Bull Terriers verantwoordelijk voor de meeste dodelijke slachtoffers in de VS onder alle honden-rassen.

Gedurende de jaren 1979 – 1996, zijn 60 mensen gedood door American Pit Bull Terriers. Het ras met de volgende hoogste doden is de Rottweiler met 29.

Een goed gefokte American Pit Bull Terrier moet een stabiel en betrouwbaar temperament hebben. De Amerikaanse Temperament Testing Society geeft een “pass” percentage van 84,3% voor de Amerikaanse Pit Bull Terrier, een 0,2% hoger “pass” tarief dan de algemeen beschouwde ‘familie honden’ , zoals Golden Retrievers.

Echter een stevige, zelfs ferme vroege gehoorzaamheids-training is zeer sterk aanbevolen voor dit ras. Ze hebben over het algemeen  veel energie en hoge prooi drift.

Het zijn honden die op afstand afschrikken, maar ze hebben ook een erg lief karakter. Het ligt er maar net aan hoe je de hond op gaat voeden en wat je er mee wilt gaan doen.