Amerikaanse Foxhound

Komt uit:Amerika
Ontstaan in:19e eeuw
Gewicht:30 – 34 kg
Kleur:Zwart, wit, Tan
Vacht:Kort haar
Levensverwachting:11 – 13 jaar
Aard:Lief, vriendelijk en loyaal

De Amerikaanse Foxhound stamt af van Franse drijfhonden die werden gekruist met inheemse soortgelijke honden. Ze werden vooral voor de vossejacht gebruikt, waarbij een grote meute een zgn. pack, werd losgelaten en de jacht daarna met jagers te paard volgde.

De honden vingen het wild en scheurden het in stukken. Het was belangrijk dat de honden zeer gehoorzaam waren, om de jachtmeester de mogelijkheid te geven de meute te manoeuvreren. Daarnaast moesten ze sterk, snel en bij voorkeur ook mooi zijn.

Deze wijze van jagen is later opgehouden te bestaan, maar de honden bestaan nog steeds, hoewel iets veranderd. Het ras verschijnt in principe niet op de tentoonstelling, doch is te zien op daarvoor speciaal ingerichte honden-shows.

Deze robuuste, moedige, onvermoeibare en snelle hond is vechtlustig en kan 6,5 km in 8 minuten afleggen. Hij kan een snelle galop urenlang volhouden. Omdat zijn neus en stem relatief zwak zijn, houdt hij altijd zijn prooi in het zicht. in Engeland is de jacht op vos zijn specialiteit, maar in Frankrijk jaagt hij op wild zwijn en hert.

Hij is zeer behendig inwater. Hij heeft een vastberaden baas nodig, die hij als leider van de meute kan accepteren. De Foxhound is een rijzige, sterke en beweeglijke hond. Hij is niet echt een gezelschapshond.

Hij heeft een vastberaden baas nodig, die hij als leider van de meute kan accepteren.

Voor meutehonden is een kennel het meest geschikt. Het binnenshuis leven is niet ideaal. De Foxhound houdt er niet van om alleen gelaten te worden of om niets te doen. Hij moet regelmatig worden geborsteld.