Amerikaanse Bulldog

Na de Tweede Wereldoorlog was de Amerikaanse Bulldog bijna uitgestorven. De Amerikaanse Bulldog werd gered door de inspanningen van een man genaamd John D. Johnson. Dit ras werd gewaardeerd door de landbouwers vanwege hun intelligentie, hun werkeigenschappen, hun uithoudingsvermogen en hun beschermende karakter. Deze rashond, de Amerikaanse Bulldog, werd ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren, wasberen en eekhoorns.
Het karakter
De Amerikaanse Bulldog is uiterst atletisch, krachtig en gespierd. Ze zijn sterk en wendbaar en daardoor is dit ras zeer snel en zijn ze in staat te springen van hoogten van zes meter of meer. Ze zijn moedig, alert en onbevreesd.

Ze zijn meestal vriendelijk, blij en toegewijd. Ze kunnen erg goed samenleven met kinderen, maar door hun postuur kunnen ze ruw zijn. Wellicht is het daardoor beter ze niet bij al te kleine kinderen te plaatsen. Zij zullen over het algemeen goed doen met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar voorzichtigheid bij kleine huisdieren en katten is geboden.De korte moet regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse haren eruit te krijgen. Het is een relatief gezond ras, maar de Amerikaanse Bulldog kan gevoelig zijn voor heupdysplasie.De Amerikaanse Bulldog vind het heerlijk om te mogen werken voor de baas. Ze genieten van frequent veilig aangelijnd wandelen, speelsessies met de familie en ravotten in de tuin. Op een boerderij met de ruimte om lekker rond te kunnen struinen of in een huis met een grote omheinde tuin zullen ze het prefect doen. In een appartement kunnen ze ook goed verblijven, mits zij voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.
Komt uit: VS.
Ontstaan in: 18e eeuw
Gewicht: 23 – 27 kg
Kleur: Wit, Zwart, Rood, Bruin, Tan, Brindle
Vacht: Korte dichte, glanzende vacht.
Levensverwachting: 11 – 12 jaar
Aard: Assertief maar loyaal en vriendelijk